Nyheter

D-dag i Meny

11.11 klokken 11 var første verdenskrig endelig over. 93 år senere starter den nye tidsregningen i Meny.

Publisert Sist oppdatert

11.11.2011 klokken 11 har Meny nådd en milepæl i arbeidet med å fornye kjeden og oppgradere butikkene. – I dag starter en reise frem til 11.11.14. På den tiden skal vi gå fra 157 til 200 butikker, og fra 13 til 17 milliarder i omsetning, sier kjedesjef Vegard Kjuus.

Milepælen markeres blant annet på Meny Tangen på Nesodden, som er den eneste butikken som åpner klokken 11 i dag etter seks ukers ombygging. – Jeg gleder meg som en unge til åpningen. Spesielt gleder jeg meg til å se reaksjonen til kundene, sier butikksjef Sigurd Knap Sæbu.

Omsetningen på den gamle butikken har vært oppe i 120 millioner kroner, men de siste årene har det vært en byggeplass, og i fjor falt den til 90 millioner.

– Alle er topp motiverte og har brukt ventetiden til å hospitere i andre butikker og å gå på kurs, sier Knap Sæbu.

Han skryter uhemmet av kundene sine, som har holdt ut med langvarig utbygging av Tangen senter, manglende parkeringsplasser og nå sist – stengt butikk i seks uker. – Vi bestemte oss for å levere 110 prosent hele veien før vi stengte for å holde på kundene. Dette er en institusjon på Nesodden, sier Sigurd Knap Sæbu, som tok over som butikksjef for et år siden.

Selv om dette er den eneste nyåpningen i dag, vil også de andre Meny-butikkene markerer datoen. Det blir lokale kundeaktiviteter i alle Meny-butikker i hele landet.

– Her har butikkene fått frie tøyler. Noen har invitert kjente artister, som på Meny Colusseum, hvor Lise Fjelstad og Maria Haukaas Mittet underholder. Andre har kundekveld, frokost til kundene, oste- eller tapasdag – eller serverer kaffe og kake, sier Vegard Kjuus, som selv skal innom flest mulig av butikkene i løpet av dagen.

Med denne milepælen er det Meny selv har kalt Norgeshistoriens største utrulling nesten ved veis ende. Rundt 145 butikker er blitt oppgradert siden august. De siste 20 butikkene skal skifte ham på andre siden av nyttår. – Det har vært et skippertak i forkant av den nye strategien vår. Reprofileringen har gått helt etter planen, nesten uten støy. Meny har aldri sett bedre ut, sier Kjuus.

Powered by Labrador CMS