Nyheter
Davy Wathne
På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.
Huset fullt av Domestos Fresh 10 KJAPPE: Davy Wathne er lut lei alle lavprisbutikkene, og mener Stein Erik Hagen har rasert dagligvarebransjen. LENA S. HECKENDORN lsh@handelsbladet.no
1. Hvor handler du?
- Det blir rett over veien her. Jeg går 40 meter til det som var Drageset, men nå er blitt Kiwi.
2. Hva er favorittmåltidet ditt på bensinstasjonen?
- Jeg spiser aldri på bensinstasjon.
3. Når vartet du opp med en Grandiosa sist?
- Det har jeg aldri gjort. Jeg spiser masse pizza på jobb, i forbindelse med lange sendinger, og da varierer det mellom Peppes, Dolly Dimples og Pastasentralen. Jeg liker pizza best fra ovn, frossenpizza hjemme er ikke noe for meg.
4. Hva er din største bragd på kjøkkenet?
- Mat er et nødvendig onde for meg, så jeg lager veldig lite mat som krever noe særlig tid eller forberedelser. Jeg bor alene og lager stort sett mat til meg selv. Da svir jeg en biff, eller steker opp noen kyllingbryst og heller over Uncle Ben's sursøt saus, eller tar en sånn Toro-pakke med tandoorikylling. Det er det mest avanserte jeg gjør. Ofte putter jeg noe kylling og poteter til steking i ovnen mens jeg dusjer og tar av meg sminke. Men jeg fikk veldig mye skryt da jeg var på ferie i Danmark med kjæresten min, og handlet selv alle ingredensiene og lagde thai-suppe, med østerskraft, fiskeolje og sitrongress. Jeg har fått en bok med thai-mat, som jeg kanskje burde kikke i. Jo, og så er jeg egentlig ganske flink til å bake. Jeg lager en god rullekake, som gjør jentene mine stolte av faren sin. Og i mitt tidligere liv lagde jeg kransekake fra bunnen av. Og røkt svineribbe fra Kjøttbasaren til jul.
5. Hvordan sjarmere deg i matveien?
- Det er ingen som har prøvd, det er heller ingen som har lykkes. Jeg lar meg ikke sjarmere, jeg har vel blitt for gammel til det. 7. Liker du å handle? - Nei, jeg gjør det raskest mulig. 6. Hva er det særeste du har spist?
- Det må vel bli Skippy, eller kenguru. Det var som ledd i en reportasje vi lagde under OL i Sydney. Det var litt merkelig, men helt greit. Under OL i Nagano var det mange som skulle ha sushi, men den lukten av tang og tare... Nei, det er ikke noe for meg. Jeg har spist hund, også, under OL i Seoul. Da var det noen studenter som tok oss med til en restaurant i en del av byen som turistene ikke skulle se, der vi stekte hundekjøtt og pakket det inn i noe salat som så ut som løvetannblader.
8. Hvem har ansvar for å handle inn i til husstanden?
- Det blir jo meg det. Jeg har bodd alene i to år, nå, og kan ikke si jeg har så veldig spennende kjøleskap. Det består vel av et par middager og noe syltetøy, pålegg og jalapenos, men mer enn halve skapet er brus. Men jeg har jo blitt senil da, jeg kjøper mye jeg allerede a har. Jeg har vel snart huset fullt av surkål, ertebokser, Zalo, lyspærer og Domestos Fresh.
9. Når handlet du på Svinesund sist?
- Jeg bor litt krøkkete til i forhold til og reise dit å handle, og har aldri gjort noe innkjøp til min egen husholdning der. Men jeg hadde for noen år siden en kjæreste på Rykkinn som tok meg med dit, og da handlet vi masse ingredienser til vask av hus.
10. Hva vil du si til norsk dagligvarebransje?
- Utvid varesortimentet, få mer og bedre råvarer. Jeg må si jeg syns det er påfallende hvor mye større utvalg det er på ferskvarer i land som USA, Tyskland, Danmark og Spania enn her i Norge. Jeg skjønner ikke helt at det ikke skal gå an å få til det samme her, men det er kanskje ikke mange nok som er opptatt av det? Men jeg tror nok sortimentet har smalnet i Remahysteriets ånd. Rimi-Hagen har rasert bransjen, og jeg syns i det hele tatt at det matvareimperiet vi har i Norge er veldig ødeleggende. Det er de samme butikkene overalt. Men spesialbutikker som Idsøe i Stavanger gir meg håp om at den type forretninger kan komme tilbake.