Nyheter

De fem sunneste grønnsakene

Grønnsakforsker Anne-Berit Wold har oversikten over de sunneste grønnsakene, skriver Forskning.no. Her får du oversikten over topp 5.

Publisert Sist oppdatert

Forsker Anne-Berit Wold ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) legger i en artikkel på Forskning.no frem sin fem på topp-liste over de sunneste grønnsakene: grønnkål, kålrot, tomat, brokkoli og løk.

Grønnkål danker ut alle andre grønnsaker når det gjelder innhold av antioksidanter.

Kålrot er rikest på C-vitaminer blant grønnsakene.

Tomater inneholder lykopen, først og fremst i skallet. Flere studier viser at lykopen er krefthemmende.

Brokkoli inneholder mye glukosinolater, som har positiv innvirkning på flere kreftformer, særlig typen glukorafanin er i flere forsøk testet på kreft med positiv virkning.

Løk har positive helseeffekter blant annet fordi den inneholder flavonoider, en gruppe fenolforbindelser som er gode antioksidanter. Løk inneholder også svovelforbindelser som kan forebygge blant annet hjerte-karsykdommer.

Powered by Labrador CMS