LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen møtte syklister fra Foodora på Youngstorget i Oslo onsdag formiddag. Syklistene er fagorganisert i Fellesforbundet. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Nyheter

– De holder hjulene i gang

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen tror vi hadde sett mange flere permitteringer og konkurser i restaurantbransjen hvis det ikke var for Foodora.

Publisert Sist oppdatert
– De gjør en utrolig innsats for å holde hjulene i gang, sier Gabrielsen.

NTB møter ham på Youngstorget, der han onsdag stiller opp sammen med fagorganiserte sykkelbud i Foodora for å fortelle om hvordan hjemleveringstjenesten har gjort det mulig for mange restauranter å holde det gående til tross for at de må holde dørene stengt.

– Jeg tror dette bidrar til at omsetningsfallet blir mindre enn det ellers ville ha vært, sier Gabrielsen.

Det inntrykket bekreftes av Paul Olai-Olssen, nestleder i klubben i Foodora.

– De er noen restauranter som har lagt om driften helt til takeaway. Vi har også fått en stor pågang av nye restauranter som ikke har hatt takeaway før, og som ser på dette som sin måte å overleve på, sier han.

I fjor gikk sykkelbudene til streik med krav om tariffavtale. Den er nå på plass og fungerer helt normalt, ifølge Olai-Olssen.

– Og den hjelper oss veldig i en krise som nå.

De tillitsvalgte sier de ikke har inntrykk av at krisen har ført til økt bruk av midlertidig ansatte.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS