Fra venstre: juryleder Ivar Villa, jurymedlem Arnt Steffensen, kokk Lars Magnus Jenssen, kokk Toini O. Bratli og daglig leder ved stiftelsen Kristin Lindberget. Foto: Morten Holt

Nyheter

Dette er årets vinner av Matomsorgsprisen 2020

På torsdag ble Matomsorgsprisen 2020 delt ut for 15. gang. Kjøkkenet ved Granly Stiftelse er årets vinner av Matomsorgsprisen 2020.

Publisert Sist oppdatert

– Årets vinner har gjort gode grep for å skape sunne måltider og matglede til en gruppe mennesker, voksne utviklingshemmede, som ofte har et ensidig og lite variert kosthold, sa Ivar Villa på vegne av juryen ved overrekkelsen.

Bak prisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca.

Hensikten med Matomsorgsprisen er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg. Juryen til Matomsorgsprisen prøver å fange opp aktører som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner, heter det i en pressemelding.

– På Granly handler matomsorg om både næring, læring – og en stor porsjon matglede, heter det i juryens begrunnelse.

På Granly har de den siste tiden hevet kvaliteten på måltidet med tanke på både råvarer og ernæring. Det innebærer også å se viktigheten og nytten av å ha trivsel rundt måltidet. Ikke minst handler det om å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse. På Granly får dette en ekstra dimensjon da beboerne selv er delaktige i matlagingen.

– Kjøkkendriften på Granly viser bredden i ernæringskokkfaget. Her jobber ikke kokkene med store gryter langt unna spisegjestene. Her er det snakk om en arbeidshverdag for kokkene som består like mye av miljøarbeid og tilrettelegging av arbeidsoppgaver for beboerne som rent matfaglige gjøremål, heter det i begrunnelsen.

Tidligere vinnere av Matomsorgsprisen:

  • 2019: Ida Kristiansen, klinisk ernæringsfysiolog ved Stavanger Universitetssjukehus
  • 2018: Montebello, ved kjøkkensjef Hanne Finstad
  • 2017: Ronald Takke, Glomstua omsorgssenter, Molde
  • 2016: Pål H. Stenberg, Forsvaret
  • 2015: Hundsund Skolerestaurant, ved Liselotte Bjelke, Bærum
  • 2014: Bjørn Erik Vangen, Fosen folkehøgskole
  • 2013: Bærum storkjøkken, ved tjenesteleder Hanne Hagen Jensen
  • 2012: Nils Terje Tangnes, Steffensrud Rehabiliteringssenter AS
  • 2011: Heracleum bo- og behandlingssenter, ved kjøkkensjef Linda Pedersen Vik og Reidun Pedersen, Heracleums Venner
  • 2010: Henning Stordal, Fazer Food Service
  • 2009: Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital
  • 2008: Janicke Gurijordet, Nøtterøy Sentralkjøkken
  • 2007: Harald Birkeland, ISS Catering
  • 2006: Albert Brouwer, Sunndal kommune
Powered by Labrador CMS