Nordmenn er glade i tradisjoner, og det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften. Det viser MatPrats nye juleundersøkelse. Foto: matprat.no

Nyheter

Dette skal kundene dine spise til jul i år

Det er stadig ribbe og pinnekjøtt som troner øverst på topp 10-listen over nordmenns favoritter på julaften, viser Matprats ferske juleundersøkelse gjennomført av YouGov.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn er opptatt av tradisjoner, og velger heller tradisjonsmat fremfor alternative retter på julaften. Det kommer tydelig frem i Matprats juleundersøkelse.

– Juletallene er ganske stabile, i år også, og julemiddagen er fortsatt sterkt preget av tradisjoner. Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, mens kalkunen tar tredjeplassen, forteller analyseansvarlig Gunnar Thoen i MatPrat i en pressemelding.

– Tradisjoner er viktige for oss når vi skal samles til julefeiring, og for mange er familietradisjoner viktige for å skape den riktige julestemningen, sier Matprat-kokk Cecilie Maske.

– Med flere generasjoner og nye familiemedlemmer samlet rundt bordet, blir det ofte ulike ønsker for hva som skal stå på menyen. Mange løser det ved å servere både to og tre ulike retter på julaften, eller ved å spre tradisjonsrettene utover i jula. Noen tror kanskje at svigermor har mye hun skulle ha sagt om hva som skal stå på menyen på julaften, men det ser ut til at andre faktorer veier tyngre, sier Maske.

  1. Svineribbe: 44 %
  2. Pinnekjøtt: 35 %
  3. Kalkun: 7 %
  4. Skinkestek: 5 %
  5. Risgrøt: 4 %
  6. Torsk: 4 %
  7. Vegetarmat: 4 %
  8. Annen middag: 4 %
  9. Pizza: 4 %
  10. Lutefisk: 3 %

Powered by Labrador CMS