Nyheter

Dyrere på tube

DinSide har sjekket prisforskjellen mellom tubeprodukter og samme produkt i annen emballasje

Publisert Sist oppdatert

Selv om tubeproduktene ofte er billigere i seg selv, er de langt dyrere når man ser på kiloprisen, viser undersøkelsene til DinSide. Til eksempel er tubevarianten av Gudbrandsdalsosten er cirka 40 prosent dyrere enn den tradisjonelle pakken.

Tubeutgaven av Stabbur-Makrell er over dobbelt så dyr som metallboksen.

– Det er handelen som setter prisen i butikken, kommenterer kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods Norge til DinSide.

– Enkelte produkter har over tid vært ekstremt konkurranseutsatt, og har en historikk med for lave priser. Det er nok noe av forklaringen med makrell i tomat, hvor 170-gramsboksen har vært kunstig lavt priset, sier Kine Søyland i Norgesgruppen til DinSide.

Powered by Labrador CMS