Nyheter

E.coli påvist i kalkunkjøtt

Veterinærinstituttet har påvist høy forekomst av antibiotikaresistente bakterier i kalkunkjøtt. Undersøkelsene viste at omtrent halvparten av kalkunfiletene som ble undersøkt inneholdt såkalte kinolonresistente E. coli-bakterier.

Publisert Sist oppdatert

Kinoloner er en type antibiotika som av WHO er klassifisert som kritisk viktige, og som skal være forbeholdt brukt til mennesker. Kinolonresistens er en egenskap ved visse bakterier som gjør at kinoloner ikke virker, bakteriene kan bli motstandsdyktige mot denne typen av antibiotika, skriver Mattilsynet på sine hjemmesider.

Denne resistensen kan i verste fall føre til at kinoloner ikke lenger kan brukes for å bekjempe alvorlig sykdom hos mennesker.
– Resultatene er til bekymring, her må vi få mer kunnskap sier assisterende tilsynsdirektør i Mattilsynet, Ole Fjetland.

Funnene er gjort i forbindelse med overvåkingsprogrammet for antibiotikaresistens som Mattilsynet gjennomfører i samarbeid med Veterinærinstituttet. – Vi vet foreløpig ikke hvordan disse resistente bakteriene har kommet inn i fjørfepopulasjonen i Norge, sier Fjetland.

Powered by Labrador CMS