Nyheter

Egg med Nyt Norge-merket

Toten Egg er en av flere leverandører som i år tilbyr egg med Nyt Norge-merking.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vet at mange foretrekker norske matvarer. Ikke minst gjelder dette egg, hvor folk flest ønsker seg en råvare som er trygg og god. Med Nyt Norge blir det enklere for butikkundene å velge, mener Ernst Ole Ruch.

Eggprodusent Jøran Narum er ikke blant dem som planlegger påskeferie i år. Han har hatt hendene fulle i forkant av påskehøytiden, og nå skal han og hønene sørge for at egghyllene er fulle også etter påske.

– Den norske produksjonen kjennetegnes ved at vi i liten grad er plaget av dyresykdommer. Det betyr høyere trivsel blant hønene, noe som igjen er med på å forklare hvorfor norske høner verper mer enn det som er vanlig i mange andre land, sier Narum, som har en produksjon med frittgående høner på Kolbu.

Powered by Labrador CMS