Nyheter

Elsker å selge

Kristin Krohn Devold elsker å selge. Med en far som var skipsreder og en mor som var norgesmester i feriesalg har hun litt å slekte på. Men lyst brød som gir seg ut for å være grovt, vil hun ikke selge.

Publisert Sist oppdatert

1. Hvor handler du?

– Mat på nærbutikken, Rimi, Kiwi og Coop. Ellers liker jeg godt sportsbutikker, og DNT-butikken har godt og billig utstyr for medlemmer.

2. Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Vann, ostehøvel (så finner jeg den), hvitost, paprika, fetaost, juice, salat, tomat, pesto og chili.

3. Når kjøpte du pølsemeny på en bensinstasjon sist?

– Det hender jeg kjøper en chilipølse på vei hjem fra ski. Det er kanskje fire uker siden.

4. Hva er din verste handleopplevelse?

– Jeg husker ikke noen spesielle, men jeg liker ikke lange opphold på kjøpesentre.

5. Hva er det særeste du har spist?

– Vannmanet. Det har jeg spist to ganger i Kina.

6. Hadde du blitt en god kjøpmann?

– Ja, jeg elsker å selge! Jeg har jobbet i klesbutikk, i bokbutikk og i reisebyrå. Så lenge jeg får selge noe jeg liker selv, går det meget bra. Jeg liker å snakke med folk, og er i godt humør. Jeg er arvelig belastet med en mor som mange år på rad lå i norgestoppen i salg av feriereiser.

7. Hva slags produkter savner du i norske dagligvarebutikker?

– Mer lokale oster, for eksempel fra Himmelspannet i Hemsedal, og enda mer frukt og grønt og mye grovere brød. Det er tragisk med det lyse brødet som utgir seg for å være grovbrød.

8. Hvor mye koster en kilo bananer?

– Jeg spiser ikke bananer, men prøver 15-20 kroner kiloen.

9. Når handlet du på Svinesund sist?

– Det må være 20 år siden! Det var på seiltur hjem fra svenskekysten. Jeg drar aldri på biltur for å handle.

10. Hva vil du si til norsk dagligvarebransje?

– De har blitt mye bedre på frukt og grønt, men jeg ønsker meg mer lokale oster og mye grovere brød. Hallingbrød er forresten veldig godt!

Powered by Labrador CMS