Nyheter

Eplemost fikk Spesialitet-merket

– Norske epler blir i stadig større grad utnyttet til nye og spennende produkter, det er denne eplemosten et godt eksempel på. Den fortjener å bli hedret for sin unike smak, sier direktør Nina Sundqvist i Matmerk.

Publisert Sist oppdatert

Dyre gård fikk tildelt Spesialitet-merket for unik smak under den årlige fagkonferansen for Norsk mat i Oslo sist torsdag. Utmerkelsen ble delt ut av av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

– Med full kontroll på hele produksjonskjeden fra blomsterknopp til flaske, har vi lykkes med å skape et fantastisk godt økologisk produkt basert på optimale dyrkingsforhold på Rygge-raet i Østfold, på solsiden av Oslofjorden. At vi har fått tildelt merket Spesialitet, tar vi som en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig og skapt noe som faller i smak selv for den aller mest kresne gane. Vi setter umåtelig stor pris på tildelingen, som betyr mye for Rygge og Østfold som fruktdistrikt og oss som produsenter, og som gir oss motivasjon til videre satsing for å skape ennå mer, sier Hans Olav Bjerktvedt fra Dyre Gård.

– Norske epler er en fantastisk råvare, stadig flere produsenter ser mulighetene i å bruke disse til å lage høykvalitetsprodukter. Dyre gård har lagd en smakfull eplemost, der du gjenkjenner smaken fra eplene, sier Nina Sundqvist.

Matmerks fagutvalg, ledet av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Eplemosten fra Dyre Gård sier de blant annet at smaken er aromatisk med en fin balanse mellom sødme og syre.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Det er over 230 norske mat-og drikkevarer som er tildelt Spesialitet-merket for unik smak.

Powered by Labrador CMS