Statsråd Bård Hoksrud delte ut prisen til Gunnar Waagen.

Nyheter

Espelid Hovigs matpris til Kraftkar-ostens far

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Osteprodusenten Gunnar Waagen får Ingrid Espelids Hovigs Matkulturpris. Waagen produserer blåmuggosten Kraftkar som ble kåret til verdens beste ost i 2016.

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris går årlig til den som har utmerket seg spesielt innen norsk mat.

Gunnar Waagen hos Tingvollost roses for hvordan han har bygget bro mellom gammel og ny tid og bidratt til den norske osterevolusjonen. Han vant oste-VM med osten Kraftkar i 2016 i San Sebastian i Spania.

Tingvollost er en lokal produsent fra Torjulvågen på Nordmøre.

Prisen ble delt ut under Oste-VM i Bergen av landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS