Nyheter

Etterlyser kandidater til Årets mat- og drikkeprodusent

NHO Mat og Drikke forbereder arbeidet med å dele ut prisen Årets mat- og drikkeprodusent for tredje gang, og nå åpnes postkassen for søkere.

Publisert Sist oppdatert

Formålet med prisen er å synliggjøre og videreutvikle mat- og drikkeindustrien i Norge. Den tildeles en bedrift som produserer mat- og eller drikkevarer i Norge, og som det siste kalenderåret har utmerket seg positivt innenfor ett eller flere av områdene bedriftskultur, innovasjon og eller produktutvikling, kompetanse og miljø. Prisen vil bli delt ut på temakonferansen til NHO Mat og Drikke 20. mars 2014.

Mer konkret søker juryen etter en kandidat som leverer på ett eller flere av følgende kriterier:

Bedriftskultur

Kandidaten har, eller arbeider målrettet for å skape, en god kultur i bedriften, for eksempel ved å legge til rette for et godt arbeidsmiljø, ha en særegen og positiv kultur blant ansatte, ha en god samarbeidskultur blant ansatte og ledelse og/eller ved å vise et samfunnsengasjement som har positivt innvirkning på bedriftskulturen.

Innovasjon og/eller produktutvikling

Kandidaten utmerker seg ved å arbeide med innovasjon og/eller produktutvikling på en måte som utvikler bedriften og bidrar til lønnsomhet.

Markedsføring

Kandidaten utmerker seg gjennom målrettet og vellykket markedsføring.

Kompetanse

Kandidaten utmerker seg ved å sikre bedriften nødvendig kompetanse for nå-/framtid og/eller ved å heve kompetansen innenfor norsk mat- og drikkeindustri, for eksempel gjennom å tilrettelegge for videreutdanning, samarbeide med utdanningsinstitusjoner, delta i kompetanserelaterte prosjekter, rekruttere forskere og/eller ved å ansette lærlinger.

Miljø

Kandidaten arbeider målrettet med miljøfremmende tiltak og kan vise til resultater innenfor dette området, for eksempel gjennom energiøkonomisering, reduksjon av miljøskadelige utslipp, emballasjeoptimering og/eller kildesortering.

Statutter for prisen finnes på hjemmesidene til NHO Mat og Drikke www.nhomd.no, og forslag på kandidater, med begrunnelse, sendes NHO Mat og Drikke innen 20. januar 2014.

Powered by Labrador CMS