Nyheter

Far er grillsjefen

Det er «far» som oftest er grillsjef. Dette går klart frem av OFKs grillundersøkelse 2003, hvor hele 48 prosent oppgir at det er mannen i huset som står for grillingen.

Publisert Sist oppdatert

24 prosent sier at mor er grillsjef. Åtte og fire prosent svarer henholdsvis andre voksne eller barn, mens tolv prosent oppgir at rollebesetningen varierer. Bare ti prosent svarer at de ikke griller.Ifølge informasjonsjef Maria Sundal i Opplysningskontoret for Kjøtt viser undersøkelsen at det også er mannen som mest spontant inviterer til grilling, og gjerne fremstår som «mestergriller». Men kvinnen er likevel ofte organisatoren i forbindelse med grillselskaper. Hun tar seg av det praktiske, og «lar far sole seg i glansen fra glørne».

Kjøtt dominererUndersøkelsen forteller at grill er en enkel og spontan måte å invitere til sosiale tilstelninger, og særlig kvinnene gir uttrykk for at den perfekte grillfest er et spleiselag hvor alle bidrar med sitt. Nesten alle deltagerne som griller, griller kjøtt. Ikke overraskende er grillpølser og koteletter forsatt vinnerproduktene. 81 prosent grillet vanlige grillpølser eller wiener i fjor sommer, men snadderpølser styrket også stillingen på popularitetsbarometeret i forhold til siste undersøkelse. 61 prosent har grillet vanlige svinekoteletter og 57 prosent oppgir sommerkoteletter.

Fingermat Grilling blir sett på som enkel måltidstilberedelse, og det skal helst være mat som kan spises med fingrene. I tråd med dette ønsker grillfolket ofte pølser og koteletter på hverdager, mens de i helgene og i selskapssammenheng bruker lengre tid ved grillen og gjerne satser på hele kjøttstykker.

Powered by Labrador CMS