Nyheter

Får ikke øke kyllingproduksjonen

Landbruks- og matdepartementet sier nei til midlertidig økning av konsesjonsgrensene for kylling. – Hvor er logikken, spør adm. direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Bjørn-Ole Juul-Hansen (bildet).

Publisert Sist oppdatert

– Når markedet skriker etter mer varer og produsentenes økonomi gjerne skulle ha vært bedre, så blir valget enten å importere hel slaktet kylling, eller å starte opp flere nye kyllingprodusenter, kommenterer en skuffet Juul-Hansen på KLFs hjemmeside.

I april foreslo KLF en midlertidig økning av konsesjonsgrensene for å øke produksjonen og rette opp markedsbalansen for kylling. Forslaget er et alternativ til import av slaktet kylling, og KLF ser på dette som et fornuftig og enkelt tiltak for å forbedre økonomien til norske kyllingprodusenter som har ekstra kapasiteten og kan produsere mer enn i dag.

Landbruks- og matdepartementet (LMD) svarer i brev til KLF datert 15. august at forslaget ikke er aktuelt. De mener blant annet at et slikt tiltak betinger endringer i husdyrkonsesjonsloven.

- Jeg synes det er skuffende dersom vi holder oss med et regelverk som hindrer etablerte, norske husdyrprodusenter fra å kunne foreta en «dugnad» for å dekke den norske etterspørselen etter norskprodusert vare; i dette tilfellet kylling, sier administrerende direktør i KLF, Bjørn-Ole Juul-Hansen i en kommentar. KLF forventer at departementer nå setter i gang arbeid med å se på regelverket for å unngå en liknende situasjon neste gang det oppstår underdekning.

Powered by Labrador CMS