Nyheter

Fårikålens Festdag

Den siste torsdagen i september feires Fårikålens Festdag, og det er i dag!

Publisert Sist oppdatert
Fårikål har lange tradisjoner og er Norges ubestridte nasjonalrett. For over 40 år siden ble retten nemlig stemt frem som Norges nasjonalrett av Nitimes lyttere. Fårikål er både husmannskost og festmat, med råvarer tilgjengelig for de fleste.
– Fårikål er jo en skikkelig høstklassiker som varmer når høstkulden kommer snikende. Det er heller ikke vanskelig å lage, og det kan være god hverdagsmat eller festmat til mange. Lag gjerne en ekstra stor porsjon. Har du rester gjør det ingenting, for fårikålen smaker nesten bedre dagen etter, sier matrådgiver Anette Fjelleng i Matprat i en pressemelding.
Hun synes fårikål gir et utmerket påskudd til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta. Nasjonal- og tradisjonsretten kan faktisk også tilberedes på flere forskjellige måter.
– Har du lyst til å gi klassikeren en vri, kan du jo for eksempel tilføre litt chili, ingefær og soyasaus for en ekstra piff. Eller hva med litt estragon for en fiffig variasjon? Råvarene i fårikålen er super gode alene, men kan også tåle å lekes litt med. La fantasien vandre og inviter til fårikålfest, oppfordrer Fjelleng.
Powered by Labrador CMS