Nyheter

Fersk krydder i skuddet

Norske krydderplanter fra drivhus er blitt en kjempesuksess. Basilikum, kruspersille og dill troner på kryddertoppen.

Publisert Sist oppdatert

Bruken av ferske krydderplanter er mangedoblet de siste 20 årene.

– Vi har økt salget av krydderurter med over 60 prosent de siste seks årene, sier informasjonssjef Hanne Linnert i Bama i en Newswire-melding.

Krydderplanter i butikk kom til Norge på 1980-tallet, men det er først de siste ti årene de virkelig har tatt av. De mest populære kryddersortene er basilikum, kruspersille og dill. Krydderplantene som øker mest i popularitet er mynte, koriander og timian.

– Nordmenn reiser mye mer enn før og har fått smaken for nye retter. Det er nok en viktig årsak til at vi har begynt å bruke så mye fersk krydder i middagsmaten, ikke minst i asiatiske retter og pasta, sier Hans Erik Fuglerud ved Snarum Gartneri i Lier.

Han startet forsiktig med produksjon av kruspersille, dill og gressløk for 20 år siden, men dyrker nå et fullt kryddersortiment.

Powered by Labrador CMS