Nyheter

Festival hedret med eget eple

Øyafestivalen har blitt tildelt hedersprisen for økologisk matproduksjon. Prisen var en egen økologisk eplesort: Øya-eplet.

Publisert Sist oppdatert

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk delte ut den nasjonale hedersprisen for økologisk matproduksjon under åpningen av økokonferansen på Norsk Folkemuseum i dag.

– Prisvinnerne har gjort miljøvalg til kjøpsvalg. Noen peker på problemer – disse bare gjør det. Siden starten i 2003 har de blitt en trendsetter i Norge og Norden, sa Lars Peder Brekk under utdelingen. Under noen hektiske festivaldager i august konsumeres rundt 5000 økologiske pizzaer, 3000 pølser, is smoothies og mye annen mat av høy kvalitet. Hele festivalmenyen er økologisk. - Det har vært en stor suksess, og flere følger etter Øya. De har virkelig gjort seg fortjent til hedersprisen, sa Brekk.

Prisen er eksklusiv og deles kun ut når utdelerne finner en passende anledning og prisvinner. Hedersprisen i år er dessuten varig, i og med at en nyutviklet økologisk eplesort får festivalens navn. Et tre av sorten Øyaeplet var med på utdelingen, og skal plantes ut av prisvinnerne og ministeren senere i dag.

Powered by Labrador CMS