Lokalmatfeiring: Fra venstre Anne Marie Sando fra Eiker gårdsysteri, direktør i Matmerk Nina Sundqvist, kokk Christer Rødseth og daglig leder i Epleblomsten Martin Holtskog. Foto: Mads Opsahl

Nyheter

Fikk hedersmerker av mesterkokk

Publisert Sist oppdatert

En ost fra Buskerud og en solbærsmoothie fra Telemark ble tildelt offisielle Spesialitet-merker torsdag. Merkene ble overrakt av stjernekokk Christer Rødseth.

– Kom opp her, sa Christer Rødseth da han torsdag kveld fikk overrekke offisielt Spesialitet-merke til to lokalmatprodusenter.

En ost fra Eiker Gårdsysteri og solbærsmoothie fra Epleblomsten i Telemark fikk Spesialitet-merke. Tildelingen skjedde under en fagdag for lokalmatprodusenter i Oslo på restauranten Vaaghals.

Sølvmedalje i World Cheese Awards

En glad Anne Marie Sando fra Eiker gårdsysteri tok imot et merke for osten Mutschli.

– Selv om vi allerede har Spesialitet-merke på andre oster, er det fortsatt stort å få godkjent Mutschli. Vi var veldig spente på dommen mens den var inne til smaking hos juryen, sier Sando i en pressemelding, og fortsetter:

– Merket er en bekreftelse på at vi lager gode oster. Nå fikk denne osten nylig sølvmedalje i World Cheese Awards, så vi syntes vel det ville være rart om den ikke skulle komme gjennom nåløyet og få Spesialitet også.

Direktør Nina Sundqvist for stiftelsen Matmerk som forvalter merkeordningen-Spesialitet, skryter av osten fra Eiker Gårdsysteri.

– Denne osten er så god at det er fristende å gå og smågnafse på den hele dagen, sier Sundqvist.

Dufter friskt

Daglig leder Martin Holtskog i Epleblomsten synes det er stor stas å blir tildelt merket Spesialitet.

–Det er en anerkjennelse av høy kvalitet, Holtskog.

Fagjuryen som godkjente produktet, har notert at den «dufter friskt og sommerlig av solbær, og har en konsentrert smak med tydelig råvarepreg».

– Kjekt at vi får skryt for smaken. Telemark er ikke kjent som det mest profilerte matfylket i landet, så vi synes det er ekstra fint når vi kan være med på å vise at jo, visst kan vi sakene våre i Telemark også, sier han.

Powered by Labrador CMS