Nyheter

Fikk pris for beste fiskerett

Ørjan Johannessen var favoritt på forhånd, men kom ikke på pallen i årets Bocuse d`Or. Frankrike vant foran Danmark og Japan. Men nordmannen fikk prisen for beste fiskerett, lagd med piggvar og europeisk blå hummer.

Publisert Sist oppdatert

Johannessen vant EM i kokkekunst i fjor og kvalifiserte seg dermed direkte til det uoffisielle verdensmesterskapet i Lyon. Han hadde med seg Julie Ekse Jenssen fra Rælingen som assistent, eller commis på kokkespråket.

Det siste halvåret har det norske teamet, med coach Odd Ivar Solvold i spissen, ligget i treningsleir i Sandefjord. Solvold vant selv bronsemedaljen i Bocuse d`Or i 1997.

Selv om Johannessen ikke vant, venter ordføreren i Austevoll, Helge André Njåstad, at folk fra hele verden uansett vil valfarte til kommunen for å besøke kjøkkenet til Ørjan Johansen, skriver NTB.

– Det er stort for et lite øysamfunn i Norge å ha en av verdens beste kokker. Det skal vi bruke aktivt i markedsføringen av Austevoll-samfunnet framover. Folk vil valfarte fra hele verden til Bekkjarvik gjestgiveri, sier ordføreren.

Powered by Labrador CMS