Det finske vinnerlaget med f.v. Kristian Vuojärvi, Simo Pietarinen og Eero Vottonen, sammen med det svenske og islandske laget. Foto: Ihne Pedersen.

Nyheter

Finland vant kulinarisk kappestrid på Smak

Landslagskokker fra Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge møttes til kokkekamp på Smak 2017, og Finland gikk seirende ut av kampen.

Publisert Sist oppdatert

Utfordringen var å lage forrett av lammenyre og brissel fra Nortura, og hovedrett av Sterling-kveite i kombinasjon med sjøkreps. Til dessert var sjokolade fra Valhrona en hovedingrediens.

Det var til slutt det finske laget som gikk seirende ut av konkurransen foran Sverige og Island.

I «Nordic Chefs team Challenge» samarbeidet kokkemiljøene i de fem nordiske landene om å arrangere en nordisk lagkonkurranse. Resultatet ble ifølge arrangøren både spennende, og engasjerende, og viser det høye nivået på nordiske kokker.

– Det er høyt nivå på kokkene i de Nordiske landslagene. Vi snakker rett og slett om noen av verdens beste kokker! Historisk sett har de nordiske landene hevdet seg godt i OL og VM. «Nordic Chefs team Challenge» gir en fin mulighet til en revansjedyst lagene imellom i forhold til OL-resultatene i fjor høst, sier kokkepresident Elisabeth Bryne i en pressemelding.

Hun mener det gode nordiske samarbeidet bidrar til å skape et unikt miljø som inspirerer til fornyelse og kvalitetsheving innenfor kokkefaget.

– Dette er viktig både i forhold til å benytte og utnytte de muligheter gode nordiske råvarer gir. Samtidig gir konkurranser som dette også en god fokusering på å benytte råvarer på en effektiv og bærekraftig måte, sier hun.

Nordic Chefs team Challenge ble arrangert for første gang, men prosjektleder Torill Engelberg i Smak 2017 ønsker de nordiske vennene velkommen tilbake i 2020.

Powered by Labrador CMS