Nyheter

Finsbråten vant mest

- Du har vist at man kan bli stor som liten, sa Marit Jeven i KSL Matmerk da hun delte ut hedersprisen til årets småskalaprodukt, Nordmør fra Vågen gård. Det samme kan sies om mange av vinnerne i årets NM i kjøttprodukter. Men Finsbråten vant mest.

Publisert Sist oppdatert

Bildegalleri fra NM

Bildegalleri

Over 400 kjøttprodukter fra 52 bedrifter deltok i årets NM i Kjøtt. Fire dommerteam har smakt og vurdert seg gjennom alle produktene i løpet av tre intense dager. – Det har vært en slitsom uke. Men utrolig morsom også, sier hoveddommer Mette Juberg Varan i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) til Handelsbladet FK før prisutdelingen starter. Arrangøren, KLF i samarbeid med Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK), hadde valgt en ny vri på arrangementet i år. Det var høye stetter, tapas og stor underholdningsverdi i skjøgemester Finn Bjelke på Kulinarisk Akademi i går kveld.

Men mest fokus var det selvsagt på vinnerne. Juryen rapporterer om hard kamp om medaljene og prisene. I flere klasser måtte det omdømming til for å kåre en vinner. Særlig innen spekemat og ferdigmat var nivået jevnt. Både i klassene for pølser og spekemat var det over 100 deltakere.

Tom Skjekkeland tok imot prisen for Norges beste spekemat-produkt, Gilde St. Kristina fra Nortura.

– Dette viser at også vi som ikke driver innenfor småskala kan lage knallgode produkter. Vi har lagt sjela vår i dette produktet, sier han. Dommerne karakteriserte vinnerproduktet som en ny bransjestandard; perfekt, mørt, passe salt og lett å spise.

I tillegg til hederspriser og norgesmestere, deles det også ut en rekke medaljer under NM. I år var Finsbråten suverent best, med 14 gullmedaljer, én hederspris og én norgesmestertittel. Nortura og Grilstad kom på de neste plassene.

Hederspriser

Årets nye mat: Finsbråten for påleggspakke av miljøbesparende emballasje

Økologisk: Norgården ovnsbakt leverpostei fra Nortura

Vilt: Elgburger med bacon fra Brødrene Ringstad

Småskala: Vågen gård med Normør

Nøkkelhullsmerket: Kyllingfilet a la Pesto fra Den Stolte Hane

Norgesmesterne

Pølse: Medisterpølse fra Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri AS

Spekemat: Gilde St. Kristina fra Nortura

Postei/paté: Norgården Ovnsbakt leverpostei fra Nortura

Pålegg: Okserull fra Finsbråten AS

Kjøttkaker: Medisterkake fra Brandbu Pølsemakeri

Kjøkkenklart: Kyllingfilet todelt á la Pesto 330 g, Den Stolte Hane

Ferdigmat: Blodpudding med gryn og rosiner fra Annis Pølsemakeri

Se her for fullstendig pris- og medaljeoversikt.

Bildegalleri

Powered by Labrador CMS