Nyheter

Firedoblet kålsalg

75 prosent av det årlige, norske forbruket av saue- og lammekjøtt skjer i månedene september–desember. Samtidig firedobles salget av kål i de ukene dagligvarekjedene kjører fårikål-kampanjer.

Publisert Sist oppdatert

Av totalt én million norske lam, slaktes 800 000 i perioden august til oktober. Hver av oss spiser rundt fem kilo lammekjøtt i året, det meste nå om høsten, ifølge Opplysningskontoret for kjøtt og egg.

Store deler av sauen/lammet brukes i fårikål. Både bog, mørbrad, side- og nyrestykke og bryst/nakke kan havne i fårikålgryta.

Dagligvarehandelen kjører store kampanjer for kål og fårikålkjøtt til nedsatte priser på denne tida. I de ukene kampanjene går er omsetningen av kål opp mot fire ganger av det normale forbruket, som er 150-200 tonn i uka. I fjor gikk det med 3 758 tonn hvitkål i de tre–fire kampanjeukene, melder SLF.

Siden en viktig ingrediens i fårikålen er hel pepper, er det også grunn til å tro at import og forbruket av pepper øker vesentlig i fårikålsesongen.

Powered by Labrador CMS