Nyheter

Fjerner palmeolje i Nugatti

Stabburet kutter all bruk av palmeolje i Nugatti og Sjokade. Dette er et resultat av flere år med innovasjonsarbeid og ombygging av Stabburets søtpåleggfabrikk på Tveita i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I stedet for palmeolje produseres Nugatti og Sjokade nå med solsikkeolje, som er en sunnere og mer klima- og miljøvennlig olje.

Omleggingen er et resultat av at Stabburet for to år siden vedtok å kutte all bruk av palmeolje.

– Vi har brukt store ressurser og mye tid på å finne en løsning som er bra for helsa og bra for miljøet, og som ivaretar den gode smaken og konsistensen til Nugatti og Sjokade. Vi kjenner ikke til noen andre som har klart å erstatte palmeoljen i liknende produkter. Dette er derfor en industrinyhet, også i en internasjonal målestokk, sier adm. direktør Bente Brevik i Stabburet.

Produksjonen av Nugatti og Sjokade med solsikkeolje ble offisielt startet da byrådsleder Stian Berger Røsland klippet snoren fredag formiddag.

– For oss handler dette om ansvarlighet og om å lytte til signaler fra omgivelsene våre. Vi har hatt en dialog med miljøorganisasjoner og med flere av landets fremste hjertespesialister, som alle har gitt oss et entydig råd om å erstatte palmeolje. Vi har også opplevd stort engasjement fra forbrukere i denne saken, sier Brevik.

Regnskogfondet er en av organisasjonene Stabburet har vært i dialog med. Sammen med Grønn Hverdag har de i lang tid jobbet for å gjøre både matvareindustrien og forbrukerne bevisste på problemene med palmeolje.

– Palmeoljeindustrien er hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Indonesia og Malaysia. Det er derfor svært gode nyheter at Nugatti og Sjokade nå lages uten den skadelige palmeoljen. Vi håper at flere norske matvareprodusenter nå vil gjøre som Stabburet, og unngå bruk av palmeolje i sine produkter, sier kampanjeansvarlig i Regnskogfondet, Anja Lyngsmark.

Powered by Labrador CMS