Nyheter

Fjerner salt i pålegg og pølser

Nortura fjerner store mengder salt fra pålegg og pølser. – Vi støtter helseministerens utspill, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Publisert Sist oppdatert

Nortura har jobbet med saltreduksjon lenge og ønsker å bidra til at inntaket av salt i befolkningen går ned til det nivået myndighetene har satt som mål, heter det i en pressemelding.

Det Nortura har gjort er å fjerne natrium i pølser og pålegg tilsvarende 312 tonn salt.

– Vi har noen produkter igjen, og de jobber vi aktivt med å redusere innhold av natrium. Vi vil over tid redusere innholdet av salt i egne produkter ytterligere og så mye som mulig samtidig som smak og konsistens opprettholdes. Vi tror på en gradvis reduksjon, slik at flest mulig blir vant med at produktene smaker mindre salt. På den måten slipper vi også at folk tilsetter bordsalt fordi maten ikke smaker som den pleier, sier konsernsjef i Nortura, Arne Kristian Kolberg.

Nortura har i år redusert innholdet av salt i pølser med 20 prosent. På pålegg er innhold av salt redusert med 30 prosent.

Nortura har utviklet en egen modell for arbeidet med kosthold og folkehelse, Norturamodellen. Her beskrives åpne verdikjeder, ernæring, dyrehelse og antibiotikabruk, dyrevelferd, trygg industriell produksjon og en bærekraftig matproduksjon som viktige parametere for å ha et helhetlig fokus på folkehelse og kosthold.

– I Norge har vi det minste forbruk av antibiotika i verden. Her i landet brukes det en prosent antibiotika i forhold til Italia, og ti prosent av bruken i Storbritannia. Det fokuset vi har i dette landet på trygg mat og god dyrevelferd og dyrehelse, omfatter alle forhold som er av betydning for samfunnets og forbrukernes tillit til norsk mat og norske kjøttprodukter. At det i tillegg er et viktig og stort fokus på å få ned inntak av sukker, salt og fett vil gjøre at vi kan påvirke folkehelsen i stor grad, sier Kolberg.

Powered by Labrador CMS