Nyheter

Fjordland-grøt får Spesialitet-merket

Den nye byggrynsgrøten fra Fjordland har fått Spesialitet-anerkjennelse for sine unike smakskvaliteter og kulturhistorien bak.

Publisert Sist oppdatert

– Grøten har imponert med både god smak, deilig konsistens og variasjonsmuligheter. Den sterke tilknytningen grynet har til Skjåk og hvor langt tilbake i historien bygget befester seg der er helt utenom det vanlige. Mange vil nok stille spørsmål ved at et ferdigprodukt kan oppnå et Spesialitet-merket, men fagutvalget var aldri i tvil. Her er råvaren, foredlingsprosessen og historien helt unik, sier adm direktør Nina Sundqvist i Matmerk i en pressemelding.

Fjordland selger 12 millioner porsjoner grøt i året. Med byggrynsgrøten utvider de repertoaret, som fra før av inkluderer rømmegrøt og risengrynsgrøt.

– Å bli tildelt Spesialitet-merket for byggrynsgrøten er virkelig en anerkjennelse på at vi har lykkes med å skape en unik smaksopplevelse ved bruk av gode norske kvalitetsråvarer, sier kategorisjef Ellen Molstad Dale i Fjordland.

Fjordland har utviklet byggrynsgrøten sammen med Arne Brimi.

– Bygg fra Skjåk er en råvare med unike egenskaper og en spesiell historie. I samarbeid med Arne Brimi, som har hatt et nært forhold til Skjåkgryn i nærmere 30 år og som bruker det omtrent daglig, ønsket vi å bidra til å gjøre det unike Skjåkgrynet bedre kjent, sier Molstad Dale.

Hun håper at grøten blir godt mottatt av forbruker, og at den fører til at grøt-kategorien får vekst også i tiden fremover.

– Nå har forbruker fått et enda sunnere alternativ innenfor kategorien grøt, og man kan spise grøt flere ganger i uken. Risgrøt og rømmegrøt var også små produkter i starten, men nå er dette store og populære favoritter blant folket, sier Molstad Dale.

Powered by Labrador CMS