Nyheter

Formaliserer samarbeidet

Frankrikes beste hotell- og restaurantfagskole Institut Paul Bocuse i Lyon formaliserer samarbeidet med NCE Culinology, Gastronomisk Institutt og Universitetet i Stavanger. Avtalen ble undertegnet i Lyon i går kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært blomstrende kontakter mellom Stavanger og Lyon. I sommer ble dette konkretisert med fire masterstudenter fra Institut Paul Bocuse på studieopphold ved hoteller og restauranter i Stavanger-regionen. Nå utvides planene med samarbeid om utdanning, utveksling, forskning og utvikling innen matfag og grastronomi. I april kommer ni nye studenter til Stavanger.

– Vi har besøkt hverandre mange ganger, og nå formaliserer vi relasjonen. Vi skal lære og dele med hverandre til fordel for oss alle, sa Eléonore Vial, direktør for akademisk utvikling ved Institut Paul Bocuse da avtalen ble signert.

– Med dette samarbeidet er vi et Gastronomisk Institutt i ordets rette forstand, fordi vi med vår doktorgradsstipendiat og samarbeidet med Institut Paul Bocuse driver reell forskning og utvikling med et internasjonalt perspektiv, sier daglig leder ved Gastronomisk Institutt, Leif André Pedersen.

Powered by Labrador CMS