Nyheter

Forsker på mat, helse og forbruker

Forsknings- og innovasjonsinnsatsen i landbruks- og matsektoren er undersøkt for første gang. Undersøkelsen viser at 66 prosent av forskningsressursene brukes på temaene mat, helse og forbruker.

Publisert Sist oppdatert

– Norge har noen av verdens beste kokker og råvarer, dette må vi utvikle slik at vi kan hevde oss på det internasjonale markedet. Vi må få mer kunnskap om hvordan vi kan bli bedre på tilgjengelighet, kvalitet, service og effektivitet knyttet til mat og regional matkultur. Å kunne tilby forbrukerne trygg og sunn mat blir også stadig viktigere, sier landbruks- og matminisiter Lars Peder Brekk.

– Med en samlet forsknings- og utviklingsinnsats innen mat, helse og forbruker på nesten én milliard er sjansene for å nå disse målsetningene absolutt til stede. I et globalt perspektiv er det også svært viktig å forske for å øke mattryggheten i verden, særlig når vi vet at nesten én milliard mennesker i verden i dag lever uten sikker tilgang på mat, sier Brekk.

Powered by Labrador CMS