Nyheter

Først i verden med gul ketchup

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Idun lanserer som den første produsenten i verden, gul ketchup laget av gule tomater. Stabburet har arbeidet lenge med å utvikle nye ketchupvarianter basert på andre tomater enn de røde. ? Gule tomater er fra naturens side noe søtere enn de røde. Idun Gul tomatketchup er mild i smaken, har løsere konsistens og er mindre syrlig enn rød ketchup. Produktet er ikke tilsatt konserveringsmiddel eller kunstige fargestoffer, sier Ingrid S. Johansen i Stabburet.Gule tomater er mer krevende å dyrke enn røde, samtidig som avkastningen blir mindre. Det er noe av forklaringen på at de røde tomatene dominerer grønnsaksdiskene. I følge Stabburet er det ingen andre produsenter i verden som per i dag lager gul tomatketchup. Stabburet har derfor hatt vansker med å finne leverandører som tilbyr nok gule tomater til ketchupproduksjonen.Stabburet er med Idun-merket markedsleder i Norge. Sju av ti ketchupflasker som selges i Norge, kommer fra Idun. Idun produserer mesteparten av sin ketchup på Rygge i Østfold. Nordmenn spiser årlig om lag 1,5 kilo ketchup per innbygger.

Powered by Labrador CMS