Nyheter

Fra vin til melk på den internasjonale melkedagen

Kan melk utfordre smaksløkene til to av Norges fremste vinkjennere? Vinkelnerne Liora Levi og Magnus Egerdahl Nørsett tok utfordringen i anledning den internasjonale melkedagen 1. juni .

Publisert Sist oppdatert

Liora Levi er norsk og nordisk mester i vinsmaking og har utdannelse fra Norsk Sommerleierutdannelse, mens Egerdahl Nørsett gikk til topps i konkurransen Young Sommelier i 2012. Utdannelsen har han fra Metz i Frankrike, nærmere bestemt Lycée Hôtelier R.M.

Begge drikker melk til daglig, men da lar de gjerne egen profesjonalitet ligge. Men nå har Tine utfordret dem på å prøve 10 forskjellige melkeprodukter.

– Det er spennende å smake nye ting, både mat og drikke. For å utvikle smaksapparatet må du hele tiden smake, sammenligne og skape assosiasjoner som gjør det mulig å utvide ditt eget smaksregister, sier Liora Levi i en pressemelding.

Nøtter og mandelkjerneDet var spesielt én melketype som imponerte Levi og Egerdahl Nørsett, og smaken blir beskrevet som både intens og elegant. Det var skummet melk.

– Skummet melk er litt nøttete, og har noen mandelkjerner i seg. Den er veldig tiltalende, og gir en kompleksitet i smaksbildet. Den har mer i seg enn jeg forventet, sier Egerdahl Nørsett.

– Biola var allerede en favoritt, og den melka har fortsatt en høy stjerne hos meg. Geitemelka var også veldig morsom å smake, og veldig overraskende, sier Levi.

Powered by Labrador CMS