Nyheter

Fremtidens skolebrød er grovt

Vinnerne i konkurransen om å lage Fremtidens skolebrød er kåret. De tre vinnerbidragene bruker alle grovt mel. Førsteplassen gikk til «Skolelunsjbrødet», laget av elever ved Leirvik skule i Stord.

Publisert Sist oppdatert

Konkurransen Fremtidens skolebrød ble arrangert for andre gang i år og det har kommet inn mer enn 50 spennende bidrag fra 5-7. klassinger i hele Norge.

– Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å bidra til sunnere spisevaner. Ett av målene med konkurransen er å få flere barn og unge til å spise gode og grove brødprodukter i tråd med de nye kostrådene om å spise minst fire porsjoner fullkornsprodukter hver dag. Vi oppfordrer også bakerbransjen til å la seg inspirere av konkurransebidragene til å utvikle enda flere grove bakervarer, sier juryleder og daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn Torunn Nordbø.

Andreplassen gikk til elever ved Slidre skule i Valdres, som laget Aprikoshorn, mens tredjeplassen gikk til to elever ved Folkestad skule i Telemark, som hadde laget Urtebrød.

Alle de tre vinneroppskriftene vil bli prøvebakt på bakerlinjer i Oslo, Bergen og Stavanger.

Skolebrødets dag markeres for første gang fredag 27. august. Dagen er en hyllest av fremtidens skolebrød. Skolebrødets dag vil bli markert i flere bakerier og butikker i hele landet.

Powered by Labrador CMS