Nyheter

Fritt frem for får i ferskvaredisken

LAMMESESONG: Kjøtt-NM-vinner Øyvind Ramsøy ved Meny Haslesenteret i Sandefjord, hviler ikke på laurbærene. I lammesesongen kjører han frem lammespesialiteter i hele ferskvaredisken.

Publisert Sist oppdatert

- Vi kjører litt ekstra aktiviteter nå ja. Det er mye man kan gjøre på lam i tillegg til fårikål. Det er jo heller ikke mye penger å tjene på fårikål, derfor er det vikitg å tilby andre ting, sier ferskvaresjefen, som nå altså bruker både den manuelle kjøttdisken og endedisker på selvproduserte så vel som leverandørpakkete lammeprodukter. Demo på lam, med informasjon til kundene, skal han også ha. Og da går det på lammespesialiteter.

- Lam er en viktig sesongvare, men folk er glad i lam, så det er mulig å dra det utover mer enn bare i sesong, sier Ramsøy, som har lam i butikken omtrent hele året. En av bestselgerne på Meny Haslesenteret er lam fylt med pesto, soltørket tomat, pinjekjerner og squash. Nå kommer Øyvind Ramsøy også til å tilby kundene en av spesialitetene han lagde under NM. Nemlig en rullade med paprika og hvitløkspuré, som falt i god smak blant dommerne.

- Vi har god utvikling på spesialitetene, og det går nok mer av de foredla produktene av lam nå enn tidligere, sier Ramsøy, som på en bra uke selger unna 35 lam. Og da bruker han alt på lammet.Til og med lammekraft koker han opp og selger til kundene

Powered by Labrador CMS