Nyheter

Frossen ribbe best

Kjøttekspertene er enige om at frossen ribbe er bedre enn den ferske, og at den gir et sikrere resultat.

Publisert Sist oppdatert

– Skal du være sikker på å få et godt resultat, ville jeg faktisk heller kjøpt frosset enn fersk. Hvis man skal sikre seg, er en frosset ribbe å foretrekke, sier Bjørn Tore Teigen til VG. Han er dommer i kjøtt-NM, diplompølsemakermester og fagansvarlig ved Matprat og Opplysningskontoret for kjøtt.

Teigen får støtte av Nortura. – Hva som er best av frosset eller fersk? Det spørsmålet er veldig lett å svare på. Kjøper du en industrielt frosset ribbe, og lar den få en forsiktig og langsom opptining, så blir den vel så god som den ferske, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist til avisen.

Kjøkkensjef Lars Laurentius Paulsen på grillrestauranten St. Lars i Oslo har selv deltatt på blindtest på frosset og fersk ribbe, og tok feil. Dermed holder også han en knapp på frossenvarianten - til hjemmebruk, vel og merke.

Forklaringen er at ribba er blitt sjokkfrosset til minus 32 like etter slaktingen. Ved sakte opptining blir den vel så bra som den ferske varianten, som gjerne har ligget en dag eller to i butikken, og som så kanskje skal ligge noen dager hjemme i en dårlig fryser eller i et ofte litt for fullt og litt for varmt kjøleskap. Ferskt svinekjøtt holder seg ikke ferskt veldig lenge, men svinekjøtt egner seg veldig godt til frysing fordi det har mye fett og lite «tinesvinn», altså at det forsvinner lite væske når kjøttet tines.

Powered by Labrador CMS