Nyheter

Frossenpizza i vekst

Folk i Vest-Europa spiser 26 prosent mer frossenpizza enn for tre år siden. Men det er fortsatt langt igjen til norsk nivå, viser tall fra Nielsen.

Publisert Sist oppdatert

I fjor spiste nordmenn drøyt 24 millioner kilo frossenpizza, tilsvarende fem og en halv kilo per person. I pizzaens hjemland Italia spiser hver innbygger fem kilo pizza i året.

- Det er litt overraskende at vi nordmenn totalt sett spiser mye mer pizza enn italienerne. I tillegg til frossenpizza, spiser jo nordmenn også mye pizza fra restauranter, som take away og pizza vi lager hjemme, sier Øystein Bu i Dr. Oetker Norge til Newswire.

- Det har dukket opp mange nye typer frossenpizza de senere årene. At vi har fått flere vegetarvarianter og italienske pizzatyper, gjør nok at frossenpizzaen appellerer til flere, tror Kjersti Lillebø i SIFO, Statens institutt for forbruksforskning.

Men forbruket i Europa er altså økende.

- Økningen skyldes nok både at folk vil ha det mer lettvint og at frossenpizzaen har fått høyere kvalitet, sier Øystein Bu.

På verdenstoppen troner imidlertid amerikanerne med cirka 12 kilo pizza hver i året.

Powered by Labrador CMS