Nye produksjonsmetoder gjør at den norske jordbærsesongen kan vare enda lenger Foto: Aurora Hannisdal, Norsk Landbrukssamvirke

Frukt & grønt

Den norske jordbærsesongen kan bli lenger

I årene fremover kan kundene dine kanskje få nyte norske jordbær enda lenger. Gartnerhallen jobber for at den norske jordbærsesongen skal utvides og at det skal bli flere bær med enda bedre smak.

Publisert Sist oppdatert

I dag er den norske jordbærsesongen fra slutten av mai og ut september.

– Ved å gå over til å dyrke jordbær i tunnel, så kan vi produsere enda flere bær over lengre tid. Slik kan vi strekke den norske sesongen litt, sier markedssjef i Gartnerhallen, Mia Robinson Lundgren.

At Importstopp av jordbærplanter ble opphevet gjør også at flere jordbærsorter, som passer til produksjon i tunnel, kan testes ut. Flere undersøkelser viser at norske forbrukere ønsker norsk mat. Og spesielt norske jordbær.

– Vi har en god drahjelp av den norske forbrukeren. De har makten og vi vet de ønsker norske jordbær, sier Lundgren.

Powered by Labrador CMS