Frukt & grønt

Nå kommer de norske jordbærene

Denne uken kommer de første kurvene med norske jordbær til deler av Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

– De norske jordbærene har allerede nådd butikkhyllene i Stavangerområdet, og de første bærene på Østlandet kommer til salgs i midten av uken i våre Mega-butikker, sier Atle Olsen, sortimentsjef for frukt i Coop Norge i en pressemelding.

Værmessig har det vært en god periode for jordbærdyrking med mye sol og ikke altfor høye temperaturer. Da får bærene tid til å vokse i et rolig tempo.

– Bærene har hatt optimale vekstvilkår så langt, og det ligger an til å bli en bra start på sesongen med søte og smakfulle bær, sier Olsen.

Coop regner med at de aller fleste i landet vil ha tilgang på norske jordbær i slutten av juni så lenge vær og vind fortsetter å spille på lag.

– Andre uka i juli markerer normalt starten på høysesongen. Da har vi jordbærprodusenter fra hele landet og det vil være mye jordbær tilgjengelig for kundene.

Det vil også reflekteres i prisen på kurven.

– Prisen vil være høy nå i starten grunnet lavt volum, men det kan endre seg raskt. Får vi en periode fremover med varmt vær vil det gi høyere volum og lavere pris, sier Olsen.

­

Powered by Labrador CMS