Frukt & grønt

En undersøkelse gjennomført av Kantar for Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at folk vil spise mer grønt og mer norsk i 2021.

To av tre har et ønske om å endre kostholdet

Mer enn halvparten av oss vil endre kostholdet for å senke vekta i 2021.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse gjennomført av Kantar for Opplysningskontoret for frukt og grønt i november 2020 viser at 56 prosent av de som ønsker å endre egne kostvaner vil gå ned i vekt.

– Ta bort fristelser

Mange vil spise mer grønnsaker, frukt og bær. 78 prosent av de som ønsker å spise mer av noe vil spise mer grønnsaker, og 50 prosent vil spise mer frukt og bær.

– Dersom du har et ønske om å gå ned i vekt er det lurt å tenke på det du gjerne kan spise mer av, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at svært mange ønsker å kutte ned forbruket av sukker og mange vil spise mindre porsjoner.

– Da er det smart å sørge for å ta bort fristelser som sjokolade, kjeks og julekaker og erstatte dette med sunne og gode alternativer, råder Byermoen.

Vil støtte norsk næringsliv

En av tre oppgir at det er blitt viktigere for dem under korona å velge mat produsert i Norge og å støtte norsk næringsliv.

– Min oppfordring for å få til dette er å tenke på hvilke produkter som i sesong og som er lagringsdyktige. Vi har lenge sett at topp-kokkene tar tilbake tradisjonsrike norske råvarer som rotgrønnsaker, kål og poteter. Nå håper vi at også enda flere forbrukere skal få øynene opp for disse flotte råvarene, sier Byermoen.

Powered by Labrador CMS