Nyheter

Fryst lam sparker igang fårikålsesongen

Høstens priskrig på fårikålkjøtt har startet, men det er stort sett fryst lam fra ifjor kjedene lokker med, skriver VG.

Publisert Sist oppdatert

– Vi selger både frossent og ferskt. Fryst lam som tilbys nå, er lam som ikke ble solgt i fjor eller som er slaktet i løpet av vinter/vår, sier Kristin Paus i Coop Norge. Noe som også bekreftes av de andre dagligvarekjedene Kiwi, Rema 1000 og Rimi.

Markedssjef Even Nordahl i Matprat sammenligner frossent lam med å spise frosne jordbær fordi jordbærsesongen ikke er kommet riktig i gang. Han oppfordrer kjedene til å tenke sesong.

– Lammesesongen starter ikke ordentlig før i midten av september. Dette er bare en unnskyldning for kjedene til å selge fryst lam nå i påvente av at fersksesongen skal komme helt i gang, sier Even Nordahl i Matprat.

Også Mette Juberg, kvalitetssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) reager på at det tilbys fryst lam utenom sesong: – Skal forbrukeren ha årets lam, bør man gå i kjøledisken og ikke i frysedisken, sier Juberg til VG.

Powered by Labrador CMS