Nyheter

Full mobilisering på Ostens Da

SKÅRER I LØRENSKOG: Ostens Dag ble i god tradisjon markert tredje fredag i oktober. ? Hensikten er å øke nordmenns kunnskaper om ost, sier viseadministrerende direktør Hanne Refsholt i Tine. Hun har ansvaret for forskning og utvikling. Denne fredagen sto hun på stand hos Maxi Skårer.

Publisert Sist oppdatert

Siden Ostens Dag ble innstiftet for tre år siden har det årlige ostesalget i Norge økt med 2.000 tonn. Nå spiser hver nordmann 15 kilo ost i løpet av ett år.Dagen ble markert i de fleste norske dagligvarebutikker, med smaksprøver og faglig veiledning. Hotellkjeder og kantiner la mer vekt på ost enn vanlig, på alle SAS og Braathens-fly ble det servert Jarlsberg. Osteboken Yst! ble lansert. Dette er en reise med Arne Hjeltnes og fotografen Morten Krogvold blant ost og mennesker i Norge. Lanseringen ble markert med stort ostebord i Spikersuppa i Oslo. Brunosten fylte 140 år og ble behørig feiret.

Powered by Labrador CMS