Nyheter

Gensvar kan gi bedre sjokolade

Selv de beste av dagens sjokolader kan bli enda bedre. Mulighetene ligger i kakaogenene, skriver Forskning.no.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen er at kakaotreet Theobroma cacao, som lager de ypperste av kakaobønner, har fått sitt genom sekvensert. Dermed åpnes nye muligheter. Industrien kan lettere svare på økt etterspørsel, og unngå kollaps. Beskyttelse mot sopp- og insektangrep kan styrkes, og smaken utvikles mot nye høyder. Studien er nettopp publisert i tidsskriftet Nature Genetics. Blant oppdagelsene er gener som påvirker produksjonen av antioksidanter, aromaer og flavonoider. Sistnevnte er et plantestoff som gjentatte ganger er blitt koblet til positive effekter på menneskets blodårer. Gjør man forandringer på slike gener, kan det være mulig å lage sunnere sjokolade med bedre smak.

Powered by Labrador CMS