Nyheter

- Gjør plass til silda!

Nordmenn vil ha sild til jul. Også i år forventes en kraftig økning i sildesalget i hele desember. Hos den markedsledende sildeprodusenten, Delikat, er juleforberedelsene allerede i gang for fullt. Nå er det bare opp til butikkene å gjøre plass til silda i hyllene.

Publisert Sist oppdatert

? Hos oss vil arbeidet gå døgnet rundt, sier daglig leder Bjørnar Johansen i Delikats sildefabrikk i Trondheim. Fra begynnelsen av november vil produksjonen foregå fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. Det blir jobbet skift for å kunne levere nok sild til jul.

70 årDelikat feirer i år sitt 70-års jubileum. Bedriften som også produserer salater, posteier og fersk pasta har drevet sildeproduksjon siden 1956. For fem år siden ble sildeproduksjonen flyttet fra Karmøy til nye, moderne lokaler i Trondheim. I dag er Delikat klar markedsleder, med halvparten av markedet.

PopulærtI Delikats markedsavdeling er juleforventingene høye:- Vi regner med å selge godt med sild i desember. All sild er svært populær mat til jul, og særlig sursild selges det mye av, sier produktsjef hos Delikat, Birgitte Finckenhagen. Vi har også vår egen julesild ? en premium sild som er sterkere krydret og har vist seg å være godt likt blant forbrukere i julestemning, sier hun.

Trenger plassI julen er salget av sild fire ganger høyere enn i sommermånedene. Den store utfordringen for Delikat er å få nok hylleplass i butikkene ved juletider. Tidligere har flere butikker blitt utsolgt svært raskt, og derfor gått glipp av verdifull omsetning.

Powered by Labrador CMS