Nyheter

Gloppen Hotell Årets Ganefartvinner

Gloppen Hotell er kåret til vinner av Ganefart 2010. – Årets vinner er et godt eksempel for mange, og vil være noe å strekke seg etter for andre spisesteder, sier politisk rådgiver Ane Kismul i Landbruks- og matdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Juryen sa dette om vinneren i sin begrunnelse:

«Årets Ganefartvinner er tydelig kvalitetsbevisst. Fra kjøkkenet kommer de lekreste hjemmelagete retter, råvarenes kvalitet er utsøkt og kjøkkensjefen viser med stolthet frem hvem som er leverandører. Her nevnes den gården eller produsenten råvarene kommer fra, på menyen. Årets vinner er et godt eksempel for mange, og vil være noe å strekke seg etter for andre spisesteder. Det kan sies å være et foregangssted.

Årets vinner integrerer mat og reiseliv, her er eksempelvis vilt på menyen og mulighet for jakt og fiske er et tilbud til gjestene. Spisestedet befinner seg i et hotell, og aktivitet der skaper ringvirkninger for andre aktører. Stedet har fått et nytt produksjonskjøkken for eksempel. Gjester kan kjøpe matvarer fra Fjordameny på stedet. Kjøkkensjefen betaler også mer for det lokale kjøttet enn vanlig for å sikre seg gode produkter til riktig tid. Stedet var regionsvinner i 2008.»

Ganefart 2010 er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge. I konkurransen om det beste spisestedet langs veien kåres det først åtte regionale vinnere og deretter en nasjonal vinner. Finalistene i år var:

Troms og Finnmark: BIRK husky AS,

Nordland: Storjord Hotel

Nord- og Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal: Kongsvold fjeldstue

Hordaland og Sogn og Fjordane: Gloppen hotell

Aust‐Agder, Vest‐Agder og Rogaland: Sogndalstrand Kulturhotell as

Buskerud, Vestfold og Telemark: Kjøkken Kroken

Hedmark og Oppland: Oldemors Karjol

Østfold og Akershus: Marchè Restaurants Norge A/S Avd, Kløfta

Powered by Labrador CMS