Theo (9) har glutenintoleranse, og kan ikke spise bakervarer med hvetemel. Med Coops nye dagsferske, glutenfrie brød kan også han kose seg med ferskt brød, noe som innebærer en enklere hverdag for foreldrene.

Nyheter

Glutenfrie brød fra Coop

To typer ferske, glutenfrie brød kommer nå til brødhyllene i Coops butikker – hver dag.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Norsk Cøliakiforening er det 7–8 prosent av befolkningen i Norge som ikke tåler gluten.

– Å kunne kjøpe dagsferske glutenfrie brød har i alle år vært et savn, så vi er veldig glade for at Coop nå lanserer dette. Tidligere har det vært enkelte utvalgte butikker og bakerier hvor man kunne kjøpe glutenfrie brød et par dager i uka, men også de som ikke tåler gluten ønsker jo å kunne gå i butikken og kjøpe ferske brød hver dag, sier foreningens generalsekretær Knut H. Peterson i en pressemelding fra Coop. Sistnevnte lanserer nå to ulike typer dagsferske glutenfrie brød, en lys og en mørk variant.

– Vi har lenge hatt et ønske om å få til lansering av dagsferske glutenfrie brød til våre kunder, og vi er veldig glade for at vi endelig har fått til det, sier Hege Berg-Knutsen, som er ansvarlig for egne merkevarer i Coop.

– Dette er samtidig en videreføring av vår satsning på «Mat uten». Alle våre Coop pølser uten er uten gluten og melk, og svært mange av våre bearbeidede kjøttprodukter er helt uten gluten, legger Berg-Knutsen til.

I tillegg til de glutenfrie brødene lanserer Coop i februar også glutenfrie Coop Kyllingpinner og glutenfrie Coop Crispy panetter.

Foruten alle de som ikke tåler gluten, er det også flere og flere som ønsker å redusere innholdet av gluten i kosten. Ifølge Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) har salget av glutenfrie produkter økt betydelig de siste årene.

– Mange opplever at de får bedre fordøyelse og økt livskvalitet ved å spise mindre gluten. Bagrunnen for at Coop for noen år siden iverksatte en stor satsing på glutenfrie produkter var at vi ønsker å tilby et godt sortiment av produkter både til de som ikke tåler gluten, og de som ønsker å redusere gluteninnholdet i kosten. Nå blir disse produktene også plassert i egne «Mat uten»-seksjoner i butikkene, slik at de er lette å finne, Sier kategorisjef helse i Coop Norge Handel, Svein Thoreid.

Powered by Labrador CMS