Foto: MatPrat

Nyheter

Godt besøk hos Matstart

Hver dag har matstart.no i snitt 1800 besøkende, - flest barn i alderen 9 til 12 år men også noen voksne.

Publisert Sist oppdatert

– MatStart er blitt det møtestedet for matglade barn som vi håpet på. Her er det oppskrifter både til hverdag og fest, basert på et sunt og godt kosthold. Men først og fremst er målet å bygge opp ekte mestrings – og matglede. For at barn liker å lage mat er det ingen tvil om, sier Britt Marlene Kåsin i en pressemelding. Hun er matfaglig ansvarlig for nettstedet.

– Bakgrunnen for at vi i MatPrat bestemte oss for å utvikle et eget nettsted for barn, er at vi så matkunnskapen hos den yngre generasjonen var synkende. Mange barn vet knapt hvordan de skal holde en kniv eller kakke et egg, sier Kåsin.

Målet med MatStart har vært å utvikle et matunivers som på en morsom og pedagogisk måte viser hvordan de kan lage mat både til frokost, etter skoletid, middag og til kos. Nettstedet er tilrettelagt for å lære barn å lage mat på en enkel og trygg måte. Oppskriftene er bygget opp gjennom forklarende bilder og det skal være enkelt å navigere seg rundt på sidene både med PC og nettbrett.

– Det er mye jobb som ligger bak fra idé til ferdig oppskrift, men det å jobbe tett på barn slik vi gjør her, er både morsomt, lærerikt og kjempeinspirerende. Vi bruker modeller i riktig alder og det er imponerende hvor flinke og tålmodige de er. Det er også en god kvalitetssikring for oss at hver oppskrift blir testet ut av barn. Det hender av og til ting ikke funker slik vi har tenkt og at vi må endre på fremgangsmåten. Høydepunktet er selve opptaksdagene: Det gir alltid mye latter og ekte matglede på studiokjøkkenet, sier Kåsin.

– Det som også er morsomt, er å lese kommentarene på nettsiden. MatStart er lagt opp slik at man kan kommentere hver oppskrift, og her får vi virkelig tilbakemelding på hva de synes.

Powered by Labrador CMS