Nyheter

Godt med grønnsaker på lager

Sesongens siste lagerundersøkelse for norskproduserte grønnsaker og poteter viser at det er godt med grønnsaker på lager og moderat med poteter.

Publisert Sist oppdatert

For grønnsaker er det en økning for alle kulturer sammenlignet med i fjor, med unntak av kepaløk, som viser en liten nedgang. Rødløk, kålrot og gulrot har hatt den største økningen, mens kepaløk viser en nedgang på 22 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Det er forventet å være både gulrot og hodekål frem til ny norsk sesong. Løk forventes å være tilgjengelig til midten av mai, melder Statens landbruksforvaltning.

For poteter er det en økning i lagrene på 23 prosent, og med stadig suppleringsimport og lav omsetning av norske poteter vil det trolig være poteter til juni. For konsumpoteter er det en nedgang sammenlignet med de foregående årene, mens det for mandelpoteter er en halvering. Størst nedgang er det for beate og laila. For kerrs pink og folva, derimot, er det en stor økning.

For industripotetene er det nærmest en fordobling av lagrene sammenlignet med i fjor, som var et relativt dårlig potetår for industrien.

Powered by Labrador CMS