Grill

Foto: Marte Garmann, Opplysningskontoret for frukt og grønt

Kundene dine ønsker å grille sunnere

En undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at mange ønsker å grille sunnere enn det de faktisk gjør. Nordmenn griller mye pølser, hamburger og rødt kjøtt, og mindre av hvitt kjøtt, fisk og grønnsaker.

Publisert Sist oppdatert

– Helsedirektoratet anbefaler i sine kostråd at vi spiser fisk to til tre ganger i uken og 500 gram frukt og grønnsaker hver dag. Det virker som at mange vet hva som er bra for helsen, at vi gjerne ønsker å ta de gode valgene også når vi griller. Ønsket står imidlertid sterkest blant kvinner. Mange synes nok også det høres godt ut å variere grillmåltidene litt mer, de aller fleste av oss liker både grønnsaker, fisk og kylling, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sageni OFG.

Andelen som valgte vegetarburger på grillen sist de grillet var kun 3 prosent. Dette samsvarer godt med antallet som kaller seg vegetarianer eller veganer.

De fleste spiser grønnsaker til grillmåltidet. 85 prosent har enten grønnsaker på grillen, en salat eller noen grønnsaker ved siden av grillmaten. 65 prosent serverte en grønn salat til grillmåltidet sist de grillet.

– Grønnsaker, frukt og bær bør inngå i alle dagens måltider, også grillmåltidet. Kostrådet om å spise “5 om dagen” er velbegrunnet. Vi vet at det er en sammenheng mellom inntak av frukt, bær og grønnsaker og redusert risiko for hjerte- og karsykdommer og flere kreftformer.

71 prosent av kvinnene ønsker å ha grønnsaker på grillen.

Powered by Labrador CMS