Nyheter

Grøvt brød i vekst

Salget av de grove brødslagene øker. Det viser tall fra landets største bakerier.

Publisert Sist oppdatert

Mesterbakeren og Bakers har økt salget av de groveste brødsortene med mellom 7 og 10 prosent siden 2007. – De groveste brødsortene utgjør nå nesten halvparten av brødsalget vårt. Vi ser en tydelig nedgang i salget av loff og fint brød og en tilsvarende økning av grovbrød, sier marketingsjef Morten A. Andersen i Bakers.

Det økte forbruket av grovbrød henger tett sammen med interessen for helse og kosthold, mener markedsdirektør Svein Sørnes i Mesterbakeren. – Folk vil vite hva de spiser. Mange leser innholdsdeklarasjonen på brødposene. Vi merker brødposene våre tydelig med Brødskala`n, slik at det er lett å sjekke hvor grovt brødet er.

Også i de små bakeriene er de grove brødsortene populære. – Kundene er veldig opptatt av innholdet i brødet og vil vite hvor mye fiber det inneholder, sier Axel Brun, daglig leder og eier av Baker Brun i Oslo ifølge Newswire. Alle brød i butikkhyllene er merket med grovhetsgraden, og bakeriet økte salget av grovbrød med 6 prosent fra 2007 til 2010.

Nesten 900 sorter brød er meldt inn i Brødskala`n. Av de nesten 900 brødsortene som er med, er 87 ekstra grove, 271 grove, 266 halvgrove og 272 fine.

Powered by Labrador CMS