Nyheter

Grovt uten korn

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Produktsjef Stina Wiggen i Lantmännen Unibake sier hun aldri har spist så mye pølse- og hamburgerbrød som siden selskapet bestemte seg for å lansere sunnere og grovere varianter. - Det har vært mye prøvesmaking, ja, men resultatet er blitt kjempebra. Testene vi har gjort har fått kjempegod respons, sier Wiggen.

Leverandøren har redusert både sukker- og saltmengden så mye de kunne i de nye pølse- og hamburgerbrødene som lanseres 1. mai.

Hovedmålgruppen for produktet er barn, og Lantmännen Unibake tror at disse nye produktene kan bli de nye hverdagstilbehørene til pølser og burgere, mens Den Lille Høvding, som i fjor ble relansert med 20 prosent mindre sukker, blir festvarianten.

- Nylig gjennomførte vi en blindtest på 200 SFO-barn, og ikke ett eneste av disse barna merket at de fikk servert et pølsebrød med godt over tre ganger så mye fiber som et normalt, fint pølsebrød, sier hun. Dette er langt fra de eneste grove produktene til Lantmännen Unibake, men de andre har grove korn. - Mange barn liker ikke dét, og derfor var det viktig for oss å få til et brød uten, sier Wiggen, som opplyser at både pølse- og hamburgerbrødet rangeres som grove på Brødskala'n.

- Vi har stor tro på produktene, og kommer til å legge en del markedsføring i dem, forsikrer Wiggen, som forteller at butikkdemonstrasjoner er planlagt i uke 20-22.

Powered by Labrador CMS