Fra venstre: Meny-sjef Vegard Kjuus, landbruk- og matminister Olaug Bollestad, vinner Lars Erik Ek og ansvarlig for lokalmat i Norgesgruppen Eivind Haalien. Foto: Michael Johnsen

Nyheter

Håndlagde eggprodukter til topps i Menys Matskattstipend

Ek Gårdskjøkken vinner Menys Matskattstipend 2020 og får 300.000 kroner til å utvikle nye produkter av egg.

Publisert Sist oppdatert

Nøisom får 200.000 kroner til nye alkoholfrie drikker, mens Askim frukt- & bærpresseri får 100.000 kroner for å fremme norsk bær og frukt. Det var landbruk- og matminister Olaug Bollestad som offentliggjorde vinnerne på fredag.

Rørt vinner

Pengepremien til Ek Gårdskjøkken skal gå til å utvikle både hjemmelaget pavlova med ekte vaniljekrem og fersk hollandaise, produkter som ikke finnes i det norske dagligvaremarkedet.

– Eggprodusenten Ek Gårdskjøkken er i front når det gjelder både bærekraft og kvalitet. Alle eggene, uansett fasong, blir videreforedlet til fantastiske gode og ærlige håndverksprodukter, blant annet desserter. Vi ønsker å tilby kundene våre flere produkter fra Ek, de hever kvaliteten i en kategori mye preget av industriprodukter, sier Meny-sjef Vegard Kjuus i en pressemelding.

Det var en rørt vinner som mottok prisen på vegne av familiebedriften i Onsøy.

– Jeg er stolt og glad. Det er stort for en liten familiebedrift å vinne Menys Matskattstipend i konkurranse med så sterke finalister, sier daglig leder Lars Erik Ek i Ek Gårdskjøkken.


Trendy med alkoholfritt

Mikrobryggeriet Nøisom fra Fredrikstad fikk anerkjennelse som en viktig bidragsyter innen lokalmat gjennom mange år, og stipendet skal stimulere til ny innovasjon.

– Vi ser en sterk forbrukertrend mot mer alkoholfritt. Det er derfor spennende at Nøisom vil utvikle nye sodavannsprodukter med voksent preg og lokal identitet. De vil tilføre noe nytt, sier Kjuus.

Askim frukt & bærpresseri, som har en ny dessertsaus på blokka, ble av juryen fremhevet som en viktig kvalitetsleverandør i en kategori hvor det er ønskelig å få opp andelen norske produkter.

Powered by Labrador CMS