Nyheter

Har funnet e.coli i kjøttdeig

Nortura har funnet forekomst av e.coli i et begrenset parti storfekjøtt solgt i enkelte butikker i Meny, Spar, CC-mat, Coop og Ica. – Holdbarhetsdatoen har gått ut, men vi gir beskjed i tilfelle noen skulle ha noe i fryseren, melder Nortura.

Publisert Sist oppdatert

Produktene er et begrenset parti deiger av storfekjøtt solgt i 38 av Norgesgruppens butikker på østlandet, samt 1 Ica-butikk og 1 Coop-butikk – også de på østlandet. Produktene er pakket og solgt i butikk i løpet av august med en holdbarhetsdato mellom 11. - til 21. august.

Produktene er merket med butikkens etikett. Ingen av produktene er i butikk lenger.

– En stikkprøve viste en liten forekomst av e.colibakterie som kan være sykdomsfremkallende, derfor ønsker vi å være føre var og vil råde forbrukeren til å ta det med tilbake til butikken eller rett og slett kaste det dersom de skulle ha noe i fryseren, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen.

Det er ikke registrert noen sykdomstilfeller.

De aktuelle produktene er:

Meny/Spar/CC-mat: Produktene er solgt fra butikker i Vestfold, Østfold, Oppland, Buskerud og Telemark

Butikkpakket Kjøttdeig med holdbarhet 11. - 21. augustButikkpakket Karbonadedeig 11. - 21. augustButikkpakkede, rå hamburgere: med holdbarhet 11. - 21. august

Ica: Kun solgt fra Ica Super Olsrød (Vestfold):

Karbonadedeig med holdbarhetsdato fra 16.- 19. august

Coop: Kun solgt fra Mega Bekkestua (Bærum)

Karbonadedeig og kjøttdeig med holdbarhetsdato fra 14. og 15. august

Powered by Labrador CMS